Werk aan de zomerexpositie

In het atelier wordt keihard gewerkt aan de zomerexpositie bij Galerie Sille in Oudewater. Het is een race tegen de klok, maar het ziet er naar uit dat ik het wel ga redden. Ik ben nu twee schilderijen aan het voltooien. Het thema van deze expositie is ‘Draai’. Op dat thema maak ik het schilderij ‘Turningpoint’. Dat gaat over de terugkeer van kunst en cultuur in een gigantische puinhoop die is aangericht door de politiek. De afgelopen tijd is wel duidelijk geworden hoe zij over kunst & cultuur denken. Als het schilderij klaar is vertel ik er wel iets meer over, maar hier heb je alvast een glimp.

Op verzoek van Tamara, de galeriehoudster van Galerie Sille, maak ik ook nog iets met toverschoentjes en streepjeskousen. Dat kon in één moeite door. Maar je zal wel begrijpen dat ik hier niet stilgezeten heb. En er is nog een hele hoop werk te verzetten.

Zomer lijkt hier nog ver weg. De kachel in het huisje en het atelier staan al weer vroeg aan en Milou laat graag zien dat ze de kachel echt en stuk leuker vindt dan het weer buiten.

Buiten ziet het er zo uit. De moestuin loopt weken achter op het seizoen. Er is nog veel werk aan het laatste stuk waar nu het onkruid groeit tot over de knie-hoogte. Milou, die me de hele dag achterna loopt, zit op het aardappelperceel (Nicola en Frieslanders). Hier en daar zie ik al blaadjes boven komen, maar nu hadden er al redelijk forse planten moeten staan. Het heeft alleen maar geregend, de laatste tijd, en daardoor is het onbegonnen werk om in de tuin te gaan werken. Toch is er al het nodige aangeplant en groeit er al wat prei, winterwortelen, spruiten, broccoli, spitskool, bloemkool, ui, witte kool, courgette, knolselderie en bleekselderie. In de serre staan de tomaten, komkommer, peper en paprika. Nu de rest nog. Drogere en zonnigere dagen zijn aangekondigd. Daar is mijn hoop nu op gevestigd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *